03.04.2011

Flowers..

Prøver meg i år igjen på å kjøpe en slik stor lavendel i potte...

Men har ikke peiling på hvordan jeg skal holde liv i den..

Så gode råd taes imot med stor takk....

Det samme er med pelargonier og.Skal jeg potte de
om når jeg har kjøpt de?

Jeg håndterer slike vekster som skal ha masse vann best.

Resten av de tar jeg som regel livet av....til og med kaktuser..

Kanskje best for meg og holde meg til slike varianter...

Tusen takk for goe kommentarer på mitt forrige innlegg.
Ja,min bestemor var et fantastisk uselviskt menneske.
For og si det så tror jeg ikke det  finnes mange slike lengre,fantes ikke spor av egoisme i henne.
Så jeg er så gla for at jeg fikk de årene med henne,og forhåpentligvis har tatt med
meg en del av hennes goe  egenskaper...
Hadde vel egentlig håpet hun skulle overleve meg:)

Have a happy spring sunday everyone...

EDDAklemmer

16 kommentarer:

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Jättefin lavendel, så vackra bilder du tagit.
Jag brukar planetra om mina pelargoner, men det är ju för att dom ska i andra krukor. Och jag tror din lavendel kommer trivas i hinken.
Här spöregnar det idag, blir en slapp söndag inne.
Kramar
AnnaMaria

sylvia sa...

hei.
pellargonia trives ute, ikke i for sterk sol å ikke i mye regn, det er min erfaring, å gi den masse næring hele sommeren, en gang i uka ,ser du har kjøpt en sommerfugl lavendel,
den er såå vakker, trives godt i bøtten, å ute i sola, da blir den fin, den er vanskelig å få til å overvintre, tåler ikke kulde noe særlig, du får bare nyte dem mens du har dem,
ha en fin søndag,
å dine bilder er såå bakre, her er det vår,
håper sola titter på deg i dag.
klem fra sylvia

MarnyAlice♥Kalas Mystiske Hjørne sa...

Kan nok dessverre ikkje hjelpe deg her gitt...eg er best på planter som ikkje treng mykje vatn☺ Vatnar mine ein gang i mnd ca-og det går so fint atte☺

Ha ein fin søndag☺

Klem M♥

sylvia sa...

hei igjen,
når lavendel står ute hos meg, ja da tørker den opp innimellom, så tror den liker det,
så litt tørke kan den klare, ta gjerne å vann den godt, fyll bøtta halv, la det stå en 15min så heller du ut vannet å lar den renne av seg,
sånn gjør jeg, er ingen ekspert, men får mine til om sommeren,
har du kjøpt din nå? ikke sett dem i butikkene ennu her..
lykke til,
klem fra sylvia

Katta sa...

Ja det är inte lätt med krukväxter. Och allt sånt måste jag lära mig i skolan nu så kom igen och fråga mej om ett år eller så ;) fast det är klart här i blogglandia finns det ju så många som håller på med Pelargonier och annat och har egen god vana av hur man bäst gör så svar får du nog ändå. Fina bilder. Kram Katta

mona.z sa...

Ser du har fått mange gode råd allerede:) Jeg har fått sommerfugllavendel til å overvintre et par tre år i et lunt bed. Den ble bare finere og finere for hvet år, helt til vi fikk de kalde vintrene på vestlandet, (de to siste vintrene). Den vil nok trives godt i potten, og skal tørke litt ut innimellom. Den liker godt sol, akkurat slik som oss andre;)
Har ikke sett disse i butikkene enda, men gleder meg til jeg får kjøpt meg nye. Har vanlig lavendel i bedene, og det ser ut til at de har overlevd enda en hard vinter, klem fra meg:)

Ekte Interiør sa...

Ja tipset er å la de tørke ut innimellom og IKKE vanne for mye! ;-)
Dette gjelder både pelargoner og lavendel. Ikke ha de ute når det er regn f. eks. Vanskelig å redde de etter en skikkelig "rotbløyte".
Pelliser tåler nesten hva som helst, (omplantering eller ikke) men bare ikke for mye vann. Om du har de ute i veldig sterkt sollys har bladene en tendens til å bli røde og det er ikke så pent. Lavendel vil ha sol og tørke.

Du er litt som min farfar, han likte også å vanne plantene veldig mye. Pappa sa at det eneste han kunne ha var alger. ;-) Ha en strålende fin dag!

Landlige Hjem sa...

Hei du skjønne!
Nyyydelige blomster og bilder som lukter VÅR!! ,)
Ser du har fått masse tips her allerede ,))
Jeg bruker nesten alltid å plante om nykjøpte potteplanter for som regel står de for trangt... løft planten forsiktig opp og er det hvitt i hvitt med røtter så plant de om i en litt større potte ,)) Lykke til!! ,))
Ønsker deg en knallfin søndag ,))
Klemmer fra meg,
Anki

Miamor sa...

...jeg har ingen blomsterråd å gi..jeg tar livet av det meste....så jeg satser på avskårne blomster....sånn er det hos meg.....men du tar jo så vakre bilder....ønske dæ en fin søndag Elin....skulle vært ut en tur ser jeg..oppholdsvær...men sofakroken er så god.....miamor

Fru Ask Wilhelmsen sa...

Vakre bilder som alltid. Inspirasjonsbilder..
Jeg kan dessverre ikke hjelpe deg med blomsterråd, men her har du jo fått mange:) Kanskje jeg skal lære litt av de rådene DU har fått:)
Ha en god søndag videre:)
Klem

Viola sa...

Lavendel har jag bara haft i trädgårdslandet mitt..men som jag skrev förra inlägget vattna inte för mycket och ge dom blomgödning en gång per vecka så kommer dom att bli så fina...lycka till, kram

Duse Pasteller sa...

Fiiine bilder!♥
Tror jeg stjeler med meg noen av tipsene her;)
God Søndag kveld!!
Klem

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Tänk att du redan har hittat blommande lavendel. Det är så vackert!
Kram
Marie

Helena, The Swenglish Home sa...

Kära Elin Anita,

Ja du, hålla liv i lavendel... jag önskar jag hade några kloka ord att säga där, men jag är redan orolig för hur jag skall hålla liv i mina! :-) Jag är ju väldigt förtjust i blomsterprakt, men inte ett dugg "trädgårdsduktig", kör mest på känsla, med varierande resultat... :-)

Så otroligt fint du skriver om din 'bestemor' här och i förra inlägget. Och du fick mig verkligen att tänka på att uppskatta de jag har omkring mig. Ibland är det lätt att bli lite gnällig över barn som krånglar eller så, men jag är ju egentligen så tacksam för min familj.

Jättefina bilder från lanseringsfesten också, och oj så skoj det skulle ha varit att kunna vara med och få träffa alla er goa bloggerskor! Men det blev förstås lite för kostsamt när man som jag bor så här långt bort. Hoppas vi kan ses en annan gång, någon dag, någon stans... :-)

Stor söndagskram till dig!
HElena

Marianne Dragon Waagan sa...

Heisann:)
Kjenner meg så aaalt for godt igjen når det gjelder blomster og planter. Ikke mye som overlever her i huset...men jeg nekter å gi opp:)
Det ligger en award til deg inne hos meg:)

Klem Marianne

Thelma Louise sa...

sånn var min bestemor også..:) en helt annen besteforledre generasjon nå...sikkert ikke alle da..men verden forandrer seg, med den , besteforeldrene også.:-)) vi får bli som våre var.:-)) se om vi klarer.)om vi er så heldig å bli besteforeldre.)

sommerfugl lavendle har jeg ikke noe erfaring med å ha inne. Men de stortrives hos meg ute. Ofte står de i for små potter når du kjøper de. Så pott om, lys og gjevnlig med vann, tror ikke for mye, lavendel kan nok like å tørke litt ut, med tanke på der de egentlig kommer fra.:) og gjødsle , alltid...som blomsterfinn sier...det er mat, mat, mat....de har bare denne ene sjansen , sommerblomstene...:-) Noen av den arten kan komme igjen neste år om den plantes ut, og overvintrer som en staude, men det er inntill 15 klade tror jeg..og da er det ikke håp her, sånn det har vært de siste årene.)

ha en fin dag berta.)

KLem